Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 14-09-2016 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz) , Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, en Wanda Schouten, Martin Kapteyn, Ineke Lodder en Francisca Mulders (gemeente) Afwezig: Marianne van Wilgenburg, Mohamed Ajouaou, Arend Wesdijk, Dim Beljaars Gemeente Barendrecht: Notulist: Nelly van der Waal 1.0

Opening Om 09.00 uur opent Monique van de Meerendonk de vergadering en heet allen welkom. In verband met de verbouwing van de G vleugel in het gemeentehuis van Barendrecht is de vergadering verplaatst naar het gemeentehuis van Ridderkerk. Francisca Mulders (gemeente) is aanwezig op verzoek van Ingrid Reket en Christine Flating .

2.0 2.1

Mededelingen: Bezoek commissie vergadering 30 augustus , behandelen bij 5.1 Dit punt wordt bij agendapunt 5.1 behandeld. - Nelly heeft een nieuwe baan, maar blijft beschikbaar als notuliste van de WMO raad. Felicitaties en fijn dat ze voor ons mag blijven notuleren .

2.2

Bijlagen van ingekomen stukken en adviezen worden via “ we transfer” verzonden Doordat er veel stukken binnen zijn gekomen, heeft Martin deze via We transfer naar iedereen door gestuurd.

3.0

Ingekomen stukken en uitnodigingen , zie bijlage : Op het laatste moment zijn er nog enkele mailtjes binnengekomen. − Email van Ingrid Reket dat de vergadering van 14 september 2016 verplaatst moest worden naar het gemeentehuis Ridderkerk. Dit in verband met de verbouwing van de G vleugel in het gemeentehuis van Barendrecht. − Van Ada van der Plaat een reactie ontvangen en hierin staat onder andere in vermeld dat er mogelijk een nieuw vervanger voor Joselien is gevonden? Dit zou gaan om Vivianne Pot en zij zou per 1 november aangesteld worden. Zodra hier meer duidelijkheid wordt dit gemeld. − Monique heeft de nieuwsbrief “ Monitor “ ( ( WMO Koepel) binnen gekregen. Monique gaat proberen deze te downloaden en stuurt deze naar Martin door zodat hij het verder kan verspreiden.

3.1

brief 21 juni 2016 - Ingeborg Monhemius: Ontwikkelingen toezicht WMO De vraag is hoe gaan we het organiseren en hoe wordt er getoetst. In welke werkgroep zouden wij dit kunnen plaatsen? Contact met Sophie Lauwers zoeken in het kader van het KTO Graag willen wij een gesprek met de wethouder, deze plannen zo mogelijk voor de vergadering van oktober 2016. De gemeente mag wel iets opener en transpanter worden.



1

Uitnodigingen : 14 september - Albert Lay als vervolg op Schulddienst hulpverlening Omdat de WMO-Raad vergadering verplaatst is naar het gemeentehuis van Ridderkerk kunnen wij daar helaas niet bij aanwezig zijn. Mogelijk word hier wel een verslag van gemaakt. Wim neemt hierover contact op met Albert Lay.

3.2

3.2

21 september 2016 – Koepel overleg Wanda wil er wel heen gaan maar moet eerst kijken hoe haar werkdienst is. Wim wil wel als reserve geplaatst worden. Martin gaat de aanmelding door geven.

3.3

26 september- Bar dichtbij / Lekker leven . Wim, Ineke en Dim gaan hier naar toe.

3.4.

3 oktober 2016 - Inclusie agenda Dik gaat hier naar toe. Monique mailt een brief van de koepel organisatie naar Dik.

3.5

6 oktober 2016 – Armoede conferentie Wim gaat proberen hier naar toe te gaan, zo mogelijk met Arend.

3.6

27 oktober – Ada van der Plaat vervolg platform overleg participatie Monique gaat hier naar toe.

3.7

14 november – Martin van Rijn staatssecretaris . Op maandag 14 november komt hij op uitnodiging van de PvdA naar Barendrecht. De politieke partij houdt in de aula van het Dalton Lyceum Barendrecht, Zichtwei 1, vanaf 19.30 uur met Martin van Rijn een gratis toegankelijke thema-avond met als onderwerp: ‘Passende zorg in Barendrecht’.

Uitgaande stukken : geen

4.0 4.1 • •





DB overleg 7 september 2016 . Vaststelling agenda en actiepuntenlijst ( zie bijlage) Martin maakt een concept planning voor 2017, Wim maakt deze definitief . Strategisch advies schrijven (hoe leer/doe je dat?) om het DB hierbij te helpen wordt aan Ineke gevraagd of dat zij dit wil gaan doen. Ineke neemt voor verdere informatie contact met Arend hierover op, Martin heeft de eerste contacten gelegd bij Zorg Belang en draagt de info over. Om alle informatie breed te kunnen delen met een discussie mogelijkheid door middel van gebruik te van Google Groups als forum, archivering in Google drive. Martin, Monique en Hans zullen dit presenteren op DB overleg oktober, daarna afspraken maken over uitrollen over de werkgroepen en overige WMO raadsleden 2

5.0 5.1

Adviezen : Beleidsplan Schuld dienstverlening 2016-2019 Verslag Wim de Jonge commissie vergadering en actie niet getekende reactie brief gemeente. Wim heeft de Commissie vergadering bijgewoond., waarin dit aan de orde werd gesteld. Bij de stukken zat een ongetekende reactie op ons advies., Albert Lay heeft toegezegd dat wij een getekend reactie krijgen. Leuk was het om de complimenten aan de WMO raad aan te horen. Jammer dat we de info van Arie Kooyman moesten horen, die wel fijn vond dat de WMO raad aanwezig was.

5.

Verordening Meedoen in Barendrecht. Martin heeft hierover navraag gedaan bij Ada van de Plaat. De nota met ons advies is besproken in Barendrecht, moet nog door de Commissie en in oktober door de Raad, daarna krijgen wij een formele reactie .

5.3

Subsidieregeling ( Right to Challenge) Status: Informele adviezen zijn opgenomen in de stukken, Wanda/ Dik navragen bij Jeanette van Vliet naar de formele adviesaanvraag Het formele advies aanvraag was niet meer nodig DE WMO raad zal bezwaar aantekenen bij de wethouder dat dit niet volgens afspraak is. Een informeel advies wordt altijd afgesloten met een formele advies aanvraag of desnoods met een ongevraagd advies. Monique heeft nog wel aanvullende aandachtspunten gevonden in de nieuwsbrief van “De Koepel”

6.0 6.1

Werkgroep informatie en hoofdpunten uit vergaderingen etc. Jeugd: verslag 25 mei . Op 27 en 28 juni zijn er 2 bijeenkomsten geweest van de “Stichting Open Limonade”. Bij de eerste bijeenkomst waren Monique en Wim aanwezig. Hier waren ook andere organisaties zoals GGZ en voetbalvereniging aanwezig. Wim vond het een interessante presentatie. Op dinsdagavond 28 juni 2016 werden burgers uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij informatie, ontmoeting en ideevorming over jeugdbeleid centraal stonden. De focus lag op wat de Barendrechtse jeugd gegund wordt in de toekomstige (jeugd)beleidsperiode. Wat heeft de jeugd nodig en wat kan de gemeente hierin bieden? Tijdens de bijeenkomst stonden de volgende vragen centraal: ‘Wat gunt u uw kind tijdens het opgroeien in Barendrecht?’ en ‘Waar moet Barendrecht mee aan de slag volgens u?´ De gemeente wil zoveel mogelijk ideeën, wensen en eigen mogelijkheden onderzoeken en bespreken. Op 23 september aanstaande komt er een nieuw beleidsplan aan, er wordt geprobeerd om deze in de vergadering van 5 oktober te kunnen bespreken. .De werkgroep Jeugd heeft nog geen vergadering gehad.



3

6.2

Participatie : verslag 8 juni Arend is niet aanwezig om verslag uit te brengen.

6.3

Zorg en ondersteuning: o.a. : Dim - HH versus uitspraak centrale Raad van Beroep en de 16 gestelde vragen via zijn e-mail van 13 juli . Martin vraagt bij Sophie Lauwers de resultaten op van het KTO 2015 m.b.t. de HH . De werkgroep zorg en ondersteuning hebben aanstaande vrijdag vergadering. Maandag 19-09-2016 hebben zij overleg . Ineke wilde nog wel even laten weten dat zij vorige week (8 september) in de “De Schakel” van Barendrecht heeft gestaan.. ( Excuses van alle WMO raadsleden en dank voor de actie van Nelly voor het opsturen van het gescande stukje)

7.0

Goedkeuring notulen : 25 juni ( bijlage) Op de notulen van 25-06-2016 zijn geen op of aanmerkingen en worden hierbij geaccordeerd. Er is nog geen vervanger voor Joselien gevonden. Monique en Martin nemen hierover contact op met Ingeborg Monhemius. Zoals vermeld in agendapunt 3.0 is het nog niet zeker dat het om Vivianne Pot zou gaan. Er stonden nog wel wat vragen open, die Joselien zou beantwoorden. Maar Monique heeft het een en ander uitgezocht. - Klanttevredenheidsonderzoek: nog geen reactie terug gekoppeld gehad. - Het aantal laaggeletterde in de gemeente Barendrecht is hoog. Meer informatie hierover is te vinden op dit site van: www.lezenenschrijven.nl en http://www.gilde-barendrecht.nl/ - Er zijn nog 3 ouderen bonden in Barendrecht actief. Te weten: PCOB, KBO en de ANBO. - Het geld wat van de WMO overblijft komt direct terug bij de burger, maar is tot op heden gestort in de pot van de algemene middelen.

8.0 − −

− − − −

9.0



Rondvraag : Monique: wat gaan wij moet de begroting aanvraag doen? Monique neemt het mee naar het gesprek van Ingeborg Monhemius. Martin: de stop van het secretariaat gaat steeds dichterbij komen. Hoe staat het met de advertentie voor de vacature hiervoor ? Arend zal samen met Dik dit oppakken, Arend neemt “ werving” in zijn portefeuille. Monique wil nog even benadrukken dat de krapte in de werkgroepen erg hoog is. Graag nieuwe leden werven in de werkgroepen, maar graag ook aanleveren in de WMO-Raad. Dik: Geeft aan dat hij het DB momenteel goed vind functioneren. Wanda: Worden wij wel voldoende in het voortraject betrokken en is er een planning ?

Sluiting en volgende vergadering : woensdag 12 oktober 9.00 uur G 0.03 Monique sluit om 10.30 uur de vergadering. De volgende vergadering is op woensdag 12 oktober 9.00 uur in G 0.03

4

2016-09-14 verslag WMO raad september 2016 .pdf

Sign in. Loading… Whoops! There was a problem loading more pages. Retrying... Whoops! There was a problem previewing this document. Retrying.

136KB Sizes 0 Downloads 116 Views

Recommend Documents

2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf
Try one of the apps below to open or edit this item. 2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf. 2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf. Open. Extract.

WMO-raad verslag 25 mei .pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. WMO-raad ...

September 2016
March 2018 Day Cycle Calendar. Sun. Mon. Tue. Wed. Thu. Fri. Sat. 1. 6. 2:50 Student Council. Meeting. 2:50 Math Club. 2:50 iCARE Student. Committee (Best Buddies). 2. 1. Choices Field Trip for. Selected 8th Graders. 7:00-9:00 Grade 7/8. Fun Night. 3

September 2016
All are welcome. From the President .... Celebration welcome table. Space is limited .... Stay in touch with the Cayuga Bird Club through our Facebook page and ...

September 2016 - Snell & Wilmer
Sep 27, 2016 - about my role in building an excellent Education Law practice and continuing to serve so many clients who work day in and day out to improve ...

wmo-td_1482.pdf
Page 2 of 14. WMO Space Programme. SP-5. THE POTENTIAL ROLE OF WMO. IN SPACE WEATHER. A REPORT ON THE POTENTIAL SCOPE, COST AND ...

September 2016.pdf
Speaker: Dr. Alex Willis, DDS. Topic: Missionary Pediatric Dentistry. The 3 things attendees can accomplish after this course. 1. What to expect at the Holy Cross ...

September 2016
Feb 1, 2018 - 4:15 Girls Basketball at. Bethlehem. 9. 4. Jump Rope for Heart. Ends. 7:00 pm The Addams. Family. 10. 7:00 pm The. Addams. Family. 11. 2:00 pm. The Addams. Family. 12. 5. 13. 6. 14. 1. 15. 2. 2:50 iCARE student Committee. –Cafeteria.

September 2016.pdf
Sept. 16—Midquarter. Sept. 26—ITBS Testing. Begins (Grades 2-8). SPPCS. Newsletter. Saints Peter & Paul Catholic School Newsletter. Volume 7, Issue 1.

September 2016.pdf
Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. September 2016.pdf. September 2016.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In.

September 2016.pdf
our School App this year as a tool. for organization and communi- cation. This application will work on. the web, I-phones, and android. phones. It takes the place ...

young scholar forum - WMO
Jul 31, 2012 - A new European-MENA partnership on science and technology ... consultation on career options for MENA researchers who would like to enrol ...

2016-03-22-WMO regeling getekend pdf.pdf
Sign in. Page. 1. /. 6. Loading… Page 1 of 6. Page 1 of 6. Page 2 of 6. Page 2 of 6. Page 3 of 6. Page 3 of 6. 2016-03-22-WMO regeling getekend pdf.pdf.

September 2016.pdf
Sign in. Page. 1. /. 2. Loading… Page 1 of 2. Page 1 of 2. Page 2 of 2. Page 2 of 2. September 2016.pdf. September 2016.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Main menu. Displaying September 2016.pdf. Page 1 of 2.

Keeping_children_safe_in_education September 2016.pdf ...
Page 1 of 76. Keeping children. safe in education. Statutory guidance for schools and. colleges. September 2016. Whoops! There was a problem loading this page.

Adds from September 11 - September 20, 2016.pdf
Sep 20, 2016 - Page 3 of 3. Adds from September 11 - September 20, 2016.pdf. Adds from September 11 - September 20, 2016.pdf. Open. Extract. Open with.

Adds from September 11 - September 20, 2016.pdf
Page 1 of 3. New Voter Registrants. from September 11 - September 20, 2016. HAGATNA 1 INARAJAN cont'd. 1 MENDIOLA, MARK D.G. 14 PANGELINAN, JEANESSA D. ASAN/MAINA 2, 2A 15 PANGELINAN, JESSICA J. 1 ALMAZAN, ARMIE S. 16 SAN NICOLAS, CHLOE JERMAIN HOP.

young scholar forum - WMO
Jul 31, 2012 - social and cultural identities. ... held on 10-12 December in Nicosia. ... stimulate scientific exchanges, cooperation and social networking ...

Adds from September 2 - September 10, 2016.pdf
Try one of the apps below to open or edit this item. Adds from September 2 - September 10, 2016.pdf. Adds from September 2 - September 10, 2016.pdf. Open.

Adds from September 21 - September 30, 2016.pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. Adds from ...

wmo-td_1482.pdf
E-mail: [email protected]. Website: www.wmo.int/pages/prog/sat/. WMO Space Programme. SP-5. WMO-TD No. 1482. THE POTENTIAL ROLE OF WMO.

2016 September Messenger.pdf
9/14 William Kitch. 9/15 Bill Carter. 9/21 Jo Ann Rachele. 9/22 John Caldwell. 9/28 Jess Stanford. 9/29 Elizabeth Kitch. Acolytes 10:30 a.m.. 9/4 Nicholas Neighbors,. Hayden Best, William Best. 9/11 Blue McCoy, Lottie. McCoy, Alex Rodgers. 9/18 Natal

September 2016 Newsletter.pdf
search and need of a home is part of our walk with God. I often refer to church as a “place we can call home, and a people we can call family. ... Nursery,please contact Emily Bancroft. NURSERY (During Worship Hour):. September 18 Ann ... September

22th September 2016 -
22 Sep 2016 - Unit 1 Objective. ✓ Help student appreciate the data structures or presentation in relational databases. Learning outcome. ✓ We expect clear understanding of Data model types ...