Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 16-11-2016 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz), Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, en Wanda Schouten, Martin Kapteyn, Ineke Lodder, Arend Wesdijk, Dim Beljaars, Jacqueline van der Stokker en Marianne van Wilgenburg ( deels) Afwezig: Mohamed Ajouaou Gemeente Barendrecht: Vivianne Pot Notulist: Nelly van der Waal 1.0

Opening Om 09.00 uur opent Monique van de Meerendonk de vergadering en heet allen welkom. Extra welkom voor Vivianne Pot en Jacqueline van der Stokker Allereerst beginnen we met een voorstel rondje van de WMO raadsleden.

1.1

Voorstellen en aanstellen van : Jacqueline van der Stokker , Secretariaat, DB en WMO raadslid . Allereerst geeft Monique het woord aan Jacqueline. Momenteel werkzaam bij de Sociale Dienst Drechtsteden binnen het team Contracten als projectondersteuner inkoop WMO. Jacqueline verlaat om 09.15 uur de WMO raad, na de vergadering vindt stemming plaats voor de aanstelling als secretaris.

1.2

Voorstellen : Vivianne Pot , contactpersoon van de gemeente per 1 november 2016 voor de WMO raad Vivianne is de opvogster van Joselien Simons en tevens ons contactpersoon van de gemeente. Vivianne is ruim 4 ½ jaar werkzaam binnen de BAR-Organisatie in de functie als klantmanager werk. Daarnaast is zij bekend met inburgering / taal / laag geletterdheid. Vivianne is full time aanwezig van maandag t/m donderdag , jaarplan 2017 wordt gemaakt.

2.0

Mededelingen : Dim : stelt een vraag met betrekking tot Mohamed in verband met zijn veelvuldig afwezigheid tijdens de WMO raad vergaderingen. Monique geeft aan welke afspraken binnen het DB zijn gemaakt. Het voorstel is om een nieuwe vertegenwoordiger vanuit de werkgroep Participatie te benaderen om tijdens de WMO vergaderingen aanwezig te zijn. Wim: meldt dat Marianne van Wilgenburg om ongeveer 10.00 uur even zal aansluiten bij de vergadering. Arend: geeft nogmaals aan te zullen stoppen met de het voorzitterschap van de werkgroep participatie en ook niet meer in de WMO raad te zullen terugkeren.

3.0

Ingekomen : Beleidsregels bijzonder bijstand Barendrecht 2017 - Adviesaanvraag 2016-10-27; Er is officieel advies gevraagd . Martin Kapteyn en Wanda hebben aanstaande vrijdag 18 november 2016 een gesprek met Ada van der Plaat. De deadline is op 1 december 2016. Vanuit Albrandswaard zijn er adviezen binnengekomen ter informatie. Uitgaand : geen

3.2

1

3.3

3.3

4.0

. 5.0

6.0 6.1



Uitnodigingen: 14 november – Martin van Rijn staatssecretaris ; Dalton Lyceum , Zichtwei 1 19.30 uur De WMO –raad was met 7 personen aanwezig, Dim heeft schriftelijk een reactie gestuurd naar de PvdA. Terugkoppelingen van bezoeken: - Gesprek met wethouder Ingeborg Monhemius op 9 november is uitgesteld; We zullen een brief schrijven en aangeven welke zaken naar mening van de raad goede afspraken noodzakelijk zijn. - Bijeenkomst de Koepel 27 oktober, lezing Hannie van Leeuwen.; Monique van de Meerendonk. Monique is hier heen geweest meer informatie hierover volgt nog. KTO Status onderzoek KTO ; Informatie verstrekking in BAR verband in relatie met informatie verstrekking in Barendrecht en de inhoudelijke waarde. Dim en Wim hebben veel onderzoek gedaan en met de politieke partijen gesproken. Er is veel mis gegaan met het onderzoek en de rapportage van het klanttevredenheidsonderzoek. Er is weinig respons geweest en het heeft veel geld gekost. In het voortraject is er geen contact met de WMO raad geweest en niet om advies gevraagd. Grote verschillen van aanpak in BAR verband en geen terugkoppeling , dit geldt specifiek voor Barendrecht. Met de inspanningen van de WMO raad is het onderwerp komende commissie vergadering op de agenda geplaatst. Dit onderwerp is niet afgehandeld, we zullen hier de komende periode aandacht aan blijven schenken en wordt zeker meegenomen met het wethouders overleg. Thema lijst 2017 Gevraagd wordt om suggesties aan te leveren op de aanwezige concept lijst. Arend vindt de inhoudelijke en organisatorische / strategische punten niet altijd juist gerubriceerd. Werving nieuwe leden: Vooruitlopend zal Arend een advertentie voor de werving WMO raad en werkgroepen voor de volgende vergadering voorleggen ( ledenlijst is actueel) Cursus strategisch schrijven van adviezen en verbeteren rendement: Ook dit onderwerp zal vooruitlopend opgepakt worden, Ineke zal dit optuigen met ondersteuning van Martin. Wim heeft informatie bij andere gemeentes gevonden en mailt deze naar Martin en Ineke. Adviezen : Verordening Meedoen in Barendrecht. Status : september in de commissie en oktober in de Raad. ( Info Ada van der Plaat e mail 12 september) Er is nog geen getekend antwoord terug gekomen, het onderwerp zou in de maand oktober in de raad komen, Wim meldt dat dit 22 november wordt. Ook het ongetekend meenemen van advies beantwoording zal in het wethouders overleg aan de orde komen.

2

6.2

Beleidsregels bijzonder bijstand Barendrecht 2017 Adviesaanvraag 2016-10-27; ( bijlage) Status : Albrandswaard vastgesteld, Ridderkerk nog niet, Acties gedaan : Vooroverleg plannen, Ridderkerk opvragen, concept advies schrijven, overleg plegen. Wanda, Martin en Monique willen zich hierover gaan buigen. Zijn er nog meer mensen die willen aansluiten op korte termijn. Wim wil hierover mee denken, maar weet niet of hij aanstaande vrijdag kan. Albrandswaard heeft hun advies met de WMO raad Barendrecht gedeeld.

7.0

Werkgroep informatie en hoofdpunten uit vergaderingen etc. Jeugd: - Beleidsplan 2017 in voorbereiding; Sandra Krist. Op 23 september had het beleidsplan in de werkgroep aanwezig moet zijn, dit is niet gehaald. Wanneer wel is onduidelijk. - 10 november overleg klankbordgroep jeugd. Wim was verhinderd en daarvoor in de plaats is Marianne van Wilgenburg geweest. Marianne geeft een samenvatting van de besproken onderwerpen en geeft aan dat zij de bijeenkomst bijzonder nuttig vond. Verslag wordt gemaakt door een meewerkend stagiaire van de Hoge School. Marianne heeft gegevens van deze stagiaire en houdt contact met haar. - 24 november overleg met KOW Jacqueline Vonk Wim gaat hier naar toe en heeft al een aantal vragen opgesteld ter voorbereiding . Meer vragen graag aan Wim doormailen. Participatie : Werving werkgroep leden, voorzitter en cliëntenparticipatie. De werkgroep mist ervaringsdeskundigen, cliënten participatie en een voorzitter, de situatie verdient alle aandacht . ( zie ook 5.0) Zorg : Lekker Leven , Barendrecht Dichtbij , Ineke is inmiddels mee geweest op cliënt bezoek en heeft schriftelijk gerapporteerd. Dergelijke bezoeken worden schouwgesprekken genoemd en hebben tot doel om te onderzoeken in hoeverre de cliënt tevreden is. Het is in feite een keukentafel gesprek voor de huishoudelijke hulp wat via de gemeente ingang gezet wordt. Lekker leven contracteer de schoonmaak bedrijven. Lekker leven maakt de afspraak (telefonische) afspraak en gaan op huisbezoek. Het is een open gesprek en er wordt een digitaal formulier ingevuld. Daarna volgt er nog een inspectie in het huis (badkamer, keuken, toilet, woonkamer en slaapkamer.) Kenmerkend was het tevredenheidspercentage van 90 % . Ineke was onder de indruk van de aanpak en openheid waarmee het onderzoek gevoerd werd. Ineke wil nog met iemand van de gemeente mee op gesprek gaan.



3

Zorg en ondersteuning: 2 november vergadering en verslag o.a. met Carolien Leenhouts Ontwikkeling over verwarde patiënten: De zorg over deze doelgroep is groot, er grote toename van deze patiënten . Er komt een landelijke rapportage. Carolien Leenhouts komt over een paar maanden terug voor verder overleg. - Inclusie agenda: Bijeenkomst was druk bezocht, de werkgroep heeft een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de renovatie van het Kruispunt , de lift was er nog niet, maar deze komt er nog aan. 8.0

Goedkeuring notulen : WMO-raad verslag 12 oktober. (bijlage) Enkele kleine aanpassingen door Nelly verwerkt, verder zijn er geen op of aanmerkingen op de notulen en worden hierbij geaccordeerd. Kan na aanpassing op de website geplaatst worden.

9.0

Rondvraag e.a. : Stemming aanstelling Jacqueline: Iedereen is positief over de kandidate en stemt ermee in dat Jacqueline de nieuwe secretaris van de WMO raad is per 01-01-2017, zij treedt tevens toe aan het DB . Arend neemt contact op met Jacqueline. Martin zal Jacqueline inwerken, hierover worden nog afspraken gemaakt. Ineke: wil zich beschikbaar stellen voor de toetsingscommissie. Heeft nog met Ingeborg Monhemius en Jeannette contact over. Marianne: maakt zich zorgen over het beleidsplan Jeugd, omdat deze niet ontvangen is. Dit wordt op 7-2-2017 besproken en later naar de WMO raad teruggekoppeld. Dim: Blijft het overschot van de het sociaaldomein 2016 beschikbaar voor 2017 ? Nee , dat is in de gemeenteraad beslist en gaat naar de algemene reserves, wij kunnen hier niets meer aan doen. Arend geeft aan dat we een wethouder financiën Lennard v.d. Linden eventueel zouden kunnen uitnodigen in de raad en vragen hoe dit nou kan en waarom dat deze keuzes zijn gemaakt. Dik : Jammer dat Arend de WMO raad gaat verlaten, dat geldt ook voor Martin. Martin: Er komen meer werkenden in de raad, blijft de vergadertijd gehandhaafd voor 2017 ? Voorlopig wel is de mening . Einde jaar borrel van de gemeente is op dinsdag 13 december om 15.30 in het Kruispunt Dit geldt voor alle adviesraden, werkgroepen, nieuwe leden en vertrekkende leden. De officiële uitnodiging komt nog. Noteer vast in de agenda !

10.0



Sluiting en volgende vergadering : woensdag 14 december - 9.00 uur - B 0.04. (bijlage : vergaderschema) Monique sluit om 11.00 uur de vergadering. De volgende vergadering is voorlopig gepland op woensdag 14 december 9.00 uur in B 0.04

4

2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf

Try one of the apps below to open or edit this item. 2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf. 2016-11-16-verslag WMO raad november .pdf. Open. Extract.

138KB Sizes 7 Downloads 160 Views

Recommend Documents

WMO-raad verslag 25 mei .pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. WMO-raad ...

2016-09-14 verslag WMO raad september 2016 .pdf
Sign in. Loading… Whoops! There was a problem loading more pages. Retrying... Whoops! There was a problem previewing this document. Retrying.

wmo-td_1482.pdf
Page 2 of 14. WMO Space Programme. SP-5. THE POTENTIAL ROLE OF WMO. IN SPACE WEATHER. A REPORT ON THE POTENTIAL SCOPE, COST AND ...

young scholar forum - WMO
Jul 31, 2012 - A new European-MENA partnership on science and technology ... consultation on career options for MENA researchers who would like to enrol ...

young scholar forum - WMO
Jul 31, 2012 - social and cultural identities. ... held on 10-12 December in Nicosia. ... stimulate scientific exchanges, cooperation and social networking ...

wmo-td_1482.pdf
E-mail: [email protected]. Website: www.wmo.int/pages/prog/sat/. WMO Space Programme. SP-5. WMO-TD No. 1482. THE POTENTIAL ROLE OF WMO.

Opening: CCl –MG - WMO
Mar 1, 2014 - Information and Prediction Services (CLIPS) project by 2015 and work towards its transition ..... CCl in social media including Facebook, etc.

WMO-No.652
URBAN HYDROLOGY IN THE TROPICS urbanized basins. Diversion of stormflow out of the basin may accomplish the same result. However, in most cities, flood peaks are increased by urbanization, and the effects are greatest, relative to the undisturbed con

Opening: CCl –MG - WMO
Mar 1, 2014 - social media such as Facebook. The MG was assisted by Ms Clare Nullis, Communications. Officer in WMO Secretariat, in considering the ...

SPSC Women Medical Officer WMO Interview Results 2017.pdf ...
SINDH PUBLIC SERVICE COMMISSION. THANDI SARAK HYDERABAD. NO.PSC/EXAM:(S.S)2017/30 Hyderabad: Dated: 05.06.2017. PRESS RELEASE.

SPSC Women Medical Officer WMO Interview Results 2017.pdf ...
Page 1 of 4. REVISTA CIENTÍFICA ELETRÔNICA DE MEDICINA VETERINÁRIA - ISSN 1679-7353. PUBLICAÇÃO CI ENTÍFICA DA FACULDADE DE MEDICINA VETERINÁRIA E ZOOTECNIA DE GARÇA/FAMED. ANO IV, NÚMERO, 08, JANEIRO DE 2007. PERIODICIDADE: SEMESTRAL ...

Sunday November 9 Monday, November 10 Tuesday, November 11 ...
Opening Remarks: Diane. Kovats, ISCB Executive Director. 1:00 - 5:00 Cytoscape App Dev Workshop: Introduction to C. RA. Session. Chair: Stephen. Friend.

WMO Aircraft Observations & AMDAR - News and ... -
WMO Aircraft-based Observations News Group: https://groups.google.com/a/wmo.int/forum/#!forum/wmo-aircraft-observations-news. RSS News: ... Contents. 1 Message from the Editor of the WMO AMDAR Observing System Newsletter. 2 Status of Aircraft-based .

2016-03-22-WMO regeling getekend pdf.pdf
Sign in. Page. 1. /. 6. Loading… Page 1 of 6. Page 1 of 6. Page 2 of 6. Page 2 of 6. Page 3 of 6. Page 3 of 6. 2016-03-22-WMO regeling getekend pdf.pdf.

Adds from November 1 - November 30, 2015.pdf
Nov 30, 2015 - Sign in. Page. 1. /. 1. Loading… Page 1. Adds from November 1 - November 30, 2015.pdf. Adds from November 1 - November 30, 2015.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Details. Comments. General Info. Type. Dimensions. Size. Duration

November 2016.pdf
time please send a note ... 600 16th St NW, Minot, ND 58703 Phone: 701-857-4610 Fax: 701-857-8755 ... income of $37, 296 would qualify for free and. reduced ...

November 2011.pdf
response to the suicides of teenagers who. were bullied because they were homosexual. The Internet-based project reaches out. to lesbian, gay, bisexual, and ...

November 2017.pdf
... 2017 Illinois Report Cards for all Wau- conda CUSD 118 schools will be available on the District Website. at: http://www.d118.org/Home/school-report-cards.

VTV PDF Magazine November 2012
Nov 23, 2012 - Venice Graffity / Bad Gastein Vertical City / Fondation. Beyeler Summer Party / Art and the City Zürich / Random. International: Rain Room / Old Vic Tunnels: Badlam / Inter- view with Automotive Designer Mark Stehrenberger / Chri- sti

November 2014.pdf
Page 2 of 2. CLUB DO's. Legal to drink in November Happy. 18th to: 1 Hannah Chapman - Winkley cum Grantley. 3 Katie Mould - Helmsley. 4 James Nicholson - Cawthorne. 7 Hannah Cattley - Easingwold. 9 Sam Hallos - Calderdale. 14 Adam Stockton - Upper Wh

November 2017.pdf
included as Attachment A. 3. Early Separation / Management Fund .... Ms. Moeller's students are anxious to harvest. the Alburnett FFA Test Plot ... Brett Waughop was not present due to his Alburnett football commitment but did leave a power. Page 3 o

November-2011.pdf
... of the impris- oned and make their sentence positive as well as punitive? As I am aware from my everyday work. in a prison, the policy approach has a serious influence on offenders, but ultimately the sincere. engagement of these individuals is t

November 2017.pdf
Page 3 of 76. November 2017.pdf. November 2017.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Main menu. Displaying November 2017.pdf. Page 1 of 76.

November 2015.pdf
... AT NORTH VALLEY HIGH SCHOOL! NVHS students wore pink in October for National Breast. Cancer Awareness Month. Page 3 of 6. November 2015.pdf.