BATXILLERAT NOCTURN Guia per a l’alumnat Curs 2017-2018 Institut Jaume Balmes

PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

És imprescindible fer la preinscripció i la matrícula en el seu moment, perquè el departament ens assigni els grups i professors necessaris. La preinscripció es fa habitualment al mes de maig. La matrícula dels alumnes del centre es farà al mes de juny i la dels alumnes de fora del centre es farà la primera setmana de juliol.

ESTRUCTURA DEL SISTEMA EDUCATIU L’Educació Secundària Obligatòria (ESO) és una etapa que comprèn dels dotze als setze anys. Els estudis s’imparteixen per àrees de coneixement, tot atenent la pluralitat de necessitats, aptituds i interessos dels alumnes. El currículum cursat dóna a l’alumne una formació de base. Les matèries optatives del currículum escolar tenen, cada curs, una major presència global. En finalitzar l’etapa, i un cop aprovada, els alumnes reben el títol de Graduat en ESO i poden accedir als Batxillerats i als Cicles Formatius de grau mitjà . El Batxillerat consta de dos cursos acadèmics i té diverses modalitats bàsiques a fi de permetre una preparació polivalent aprofundint en la formació bàsica i garantint la necessària especialització. Els alumnes reben el títol de Batxillerat, que els faculta per accedir als Cicles Formatius de grau superior i als Estudis Universitaris (després de superar la Selectivitat).

Alumnes de l’optativa Mitjans de comunicació curs 2016-17 a la visita a Ràdio Flaixbac

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 2 de 11

ORGANITZACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE BATXILLERAT NOCTURN Referents normatius Al Web Estudiar a Catalunya: http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/batxillerat/ Horari L’horari serà de 16 h a 21 h de dilluns a divendres, amb classes de 50 minuts i un esbarjo de 20 minuts a les 18.10 h. Condicions d’inscripció del batxillerat en règim nocturn Només podran ser matriculats en règim nocturn els alumnes que tinguin 18 anys o més i els que, en edat compresa entre 16 i 18 anys, acreditin, per motius laborals o altres que a criteri del Consell Escolar ho justifiquin, la impossibilitat de seguir estudis en règim diürn.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 3 de 11

Canvi del règim de batxillerat L’alumnat que hagi cursat ensenyaments de batxillerat en règim diürn o nocturn i vulgui canviar-se de règim amb reconeixement dels estudis cursats, ho farà aplicant les condicions de promoció de curs del règim diürn. Inscripcions extraordinàries i anul·lació de matrícula • La permanència en el batxillerat nocturn serà, com a màxim, de sis anys. • No obstant això, els alumnes podran sol·licitar al director o directora del centre l’anul·lació de matrícula del curs que estiguin cursant, o bé una matrícula extraordinària si es tracta d’una setena inscripció. • L’anul·lació de matrícula s’haurà de sol·licitar abans de finalitzar el mes d’abril del curs acadèmic corresponent. Es recorda que per poder tenir dret a l’anul·lació de matrícula l’alumnat ha d’acreditar, documentalment que es troba en alguna de les circumstàncies següents: • • • •

malaltia prolongada o accident de l’alumne/a o d’un familiar, incorporació a un lloc de treball, maternitat, o qualsevol altra circumstància de caràcter excepcional que, a parer del director/a del centre, justifiqui la concessió de l’anul·lació de matrícula.

La matrícula extraordinària s’haurà de sol·licitar dins el termini de matrícula establert per al curs corresponent i acreditant, documentalment trobar-se en alguna de les circumstàncies anteriorment esmentades. La resolució del director o directora del centre quant a anul·lació de matrícula o matrícula extraordinària es comunicarà per escrit a l’alumne o alumna en els quinze dies següents a la presentació de la sol·licitud corresponent. En cas de resolució negativa, l’alumnat podrà presentar, per mitjà del centre, un recurs a la direcció dels serveis territorials corresponents, la qual resoldrà definitivament. L’absència injustificada, sistemàtica i reiterada de l’alumnat de batxillerat podrà comportar la baixa de l’alumne/a. En el moment que s’acumulin aquestes faltes se li comunicarà per escrit a l’alumne/a absentista. Si en el termini d’una setmana no justifica la seva absència, la matrícula de l’alumne/a serà anul·lada per absentisme continuat no justificat i la seva vacant podrà ser ocupada per una altra persona. Cal tenir present que cada curs després de Nadal es donen de baixa per aquest motiu uns trenta alumnes.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 4 de 11

MATÈRIES DE BATXILLERAT Alumnat de primer de batxillerat A part de les assignatures comunes (català, castellà, anglès, filosofia i ciències del món contemporani) això comporta escollir entre dos itineraris: Itinerari científic Escollir tres assignatures en tres franges entre: Matemàtiques I (obligatòries), Biologia I o Física I i Química I. Itinerari Humanístico-Social Escollir tres assignatures en tres franges entre: Matemàtiques de les Ciències Socials I o Llatí I (una de les dues obligatòries), Història del Món, Literatura catalana...

Alumnat de segon de batxillerat A part de les comunes (català castellà, història, història de la filosofia i anglès) podeu escollir entre dos itineraris: Itinerari Científic: Matemàtiques II (obligatòria), Biologia II, Física II o Química II. Itinerari Humanístico -social Matemàtiques de les Ciències Socials II o Llatí II (una de les dues obligatòries), Història de l’art, Literatura castellana, Història de la filosofia o Geografia. Heu de cursar un mínim de tres assignatures de modalitat per cada curs.

Per completat el currículum heu d’escollir-la una assignatura més que pot ser Estada a l’empresa o les matèries específiques que el centre ofereixi (psicologia a primer i Mitjans de comunicació a segon): - Estada a l’empresa És una assignatura no presencial. Podeu escollir-la si teniu 280 hores treballades o 580 hores treballades, que acreditareu presentant un justificant de la seguretat social (vida laboral). Per superar l’assignatura, haureu de realitzar una memòria segons les instruccions que figuren a la Guia d’alumnes que us serà lliurada el dia de la presentació del curs.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 5 de 11

MATÈRIA OPTATIVA ESTADA A L’EMPRESA INSTRUCCIONS PER FER LA MEMÒRIA

Guió orientatiu de la memòria: •

Dades de l’alumne: nom, adreça i modalitat de batxillerat que cursa.



Dades de l’empresa: nom, adreça, nombre de treballadors, activitat i organigrama.



Dades de l’estada: data d’inici i d’acabament, horari, nombre total d’hores.



Desenvolupament de l’estada: departaments on ha estat, tasques i/o activitats efectuades, coneixements tecnològics adquirits.





Valoració de l’empresa: -

Respecte al sector a què pertany.

-

Respecte a la zona en què està situada.

-

Empreses proveïdores.

-

Competència.

-

Clients.

-

Valoració de l’organització interna de l’empresa.

Valoració de la feina feta: -

Nivell d’integració dins l’empresa.

-

Relació entre el sou i les tasques realitzades.

-

Nivell de satisfacció amb la feina feta.

Aquesta memòria haurà de ser lliurada al cap d’estudis de nocturn abans de finalitzar el mes d’ octubre.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 6 de 11

CANVIS D’ASSIGNATURES Els alumnes que vulguin canviar alguna assignatura han de dirigir-se al cap d’estudis de nocturn i omplir la instància que els lliurarà. La data límit per canviar alguna assignatura és a finals d’octubre.

BAIXES D’ASSIGNATURES Els alumnes que vulguin donar-se de baixa d’alguna assignatura han de dirigir-se al cap d’estudis de nocturn i omplir la instància que els entregarà. La data límit per donar-se de baixa d’alguna assignatura és finals de gener.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 7 de 11

Alumnes de Llatí de 1r de batxillerat del curs 2016-17 a la visita del Museu Arqueològic de Catalunya.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 8 de 11

TREBALL DE RECERCA Els alumnes que hagin realitzat un cicle formatiu de grau mitjà poden sol·licitar l’exempció del treball de recerca. Per a això hauran d’omplir una instància que els facilitarà el cap d’estudis de nocturn. El treball de recerca consisteix en un treball d’investigació sobre un tema escollit per l’alumne. A part de la tasca d’investigació, el treball ha de contenir aportacions i conclusions originals de l’alumne. L’alumne serà assessorat per un professor tutor que farà el seguiment del treball. El professor haurà de tenir en compte que tant l’elecció del tema com l’elaboració del treball són responsabilitat de l’alumne: en aquest sentit, haurà d’evitar donar-li pautes massa guiades, ja que el que interessa és ensenyar l’alumne a donar curs a les seves iniciatives. El treball de recerca té caràcter individual, llevat d’aquells casos que, per la mateixa dinàmica de la investigació, sigui necessari fer un treball de grup. En aquests casos caldrà assegurar, en fer el seguiment del treball, que cadascun dels membres del grup assoleix els diversos objectius plantejats, i fer una avaluació individual de cada alumne.

PUNTS MÍNIMS QUE HI HA D’HAVER AL DOSSIER L’alumne elaborarà un dossier escrit del treball realitzat, que constarà (com a mínim) de: - Introducció, en la qual s’explicarà la justificació i el procés de gestació del tema escollit. - Desenvolupament del tema. - Elaboració de conclusions. - Referència a les fonts d’informació (bibliografia, centres de documentació, pàgines d’internet...)

AVALUACIÓ DEL TREBALL DE RECERCA Avaluació formativa En el seguiment del treball per part del professorat, cal tenir en compte els aspectes següents: - Seguir els procediments de recerca de la informació, tipificar-los i diferenciar-los, tot valorant la seva idoneïtat amb el que es pretén, si les fonts són adequades i suficients, la seva diversitat i selecció, els recursos emprats per la seva recerca, centres i camí seguit per arribarhi, i el tractament de la informació. - Valorar l’ús dels recursos informàtics.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 9 de 11

-

-

Seguir la realització del treball en els seus terminis i els seus diferents apartats prèviament acotats. Cal valorar en el seu desenvolupament la creativitat i la capacitat de variar, canviar i aplicar recursos alternatius.També la capacitat d’analitzar les dificultats i els entrebancs específics que poden aparèixer en el desenvolupament del treball i la capacitat de copsar i integrar els resultats que no s’esperen durant el seu desenvolupament. En aquest sentit es fa indispensable un contacte freqüent i regular entre professor tutor i alumne. Seguir segons el tipus de recerca, el treball de laboratori o de camp en les seves dificultats inherents. En la presentació dels resultats, valorar l’elaboració de l’informe en les seves diferents etapes.

Avaluació final Cal avaluar els següents punts: - Estructura del dossier adequada a la presentació del treball de recerca (introducció, descripció del treball dut a terme, resultats, discussió, conclusions, bibliografia i altres recursos, annexos). També l’aparell iconogràfic i gràfic. - Presentació ordenada, neta i clara de l’informe. Estructura lògica del contingut. - Ús adequat de la llengua escrita, tant escrita com oral. Adequació del llenguatge i el vocabulari al tema estudiat. - Capacitat de síntesi i de crítica del propi treball. - Esforç, responsabilitat i regularitat en la realització de les tasques proposades i planificades. - Capacitat d’organitzar la feina, planificació adequada a la recerca, creativitat, iniciativa, grau d’autonomia adquirit en el desenvolupament del treball i iniciativa per a resoldre els problemes que es puguin plantejar. Capacitat per a resoldre els problemes que van sorgint. - Idoneïtat de les fonts d’informació i capacitat d’extreure dades significatives del desenvolupament del treball. - A més a més d’aquestes capacitats genèriques, cal avaluar certes capacitats específiques pròpies de cada tipus de treball. En aquest sentit els departaments han de proposar el que s’ha d’avaluar específicament. Avaluació de l’exposició oral En aquest cas s’haurà de tenir en compte: - La correcció, la claredat i el vocabulari adequat a l’expressió oral. - La capacitat de síntesi en la presentació del tema i l’adequació de les respostes a les preguntes que es puguin plantejar. Consideració última L’avaluació del treball haurà de ser realitzada per un tribunal de dos professors, entre els quals hi haurà el que ha fet el seu seguiment.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 10 de 11

CALENDARI DEL TREBALL DE RECERCA El calendari del treball de recerca es lliura amb la carpeta de matrícula. La presentació acostuma a ser la primera quinzena de gener.

SELECTIVITAT La preinscripció i la posterior matrícula per realitzar la prova de selectivitat es farà per internet a la pàgina web http://accesnet.gencat.cat La prematrícula es fa habitualment al març. Es recomana que tots els alumnes que tinguin possibilitats d’acabar el batxillerat que facin la preinscripció, ja que no suposa cap compromís. La matrícula es fa habitualment al maig. Cal imprimir un full que trobareu a la mateixa pàgina web i realitzar el pagament a l’entitat bancària corresponent. Heu de portar aquest full amb el segell de l’entitat bancària i el DNI per fer els exàmens de selectivitat. La primera vegada que entreu a la pàgina web haureu d’introduir un password. És molt important que pogueu recordar-lo perfectament, doncs us farà falta tant per fer la matrícula de la selectivitat com la preinscripció universitària. Qualsevol dubte que tingueu, pregunteu-lo al coordinador de nocturn. La inscripció per a la realització de les proves d’accés a la universitat en la convocatòria extraordinària de setembre es farà el juliol.

PREINSCRIPCIÓ UNIVERSITÀRIA Els alumnes que tenen aprovat tot el batxillerat i pensen fer l’examen de selectivitat han de realitzar la preinscripció universitària durant el mes de juny. Es fa abans de fer les PAU i en rebre les notes encara es pot modificar. Quant abans feu la preinscrpció millor, encara que podeu modificar-la durant tot el mes de juny. Es realitza, al igual que la matrícula de selectivitat, per internet a la pàgina web http://accesnet.gencat.cat Quan ompliu, via internet, el full de preinscripció, heu d’arribar fins el final, omplint tots els camps obligatoris i clicant “acceptar”. Després heu d’imprimir el full que us apareixerà. En cas de qualsevol dubte, dirigiu-vos al cap d’estudis.

Document VD1 del 15/3/2017

Pàgina 11 de 11

BTX Nocturn 2017-2018 Guia alumnat.pdf

Page 2 of 11. Document VD1 del 15/3/2017 Pàgina 2 de 11. PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA. És imprescindible fer la preinscripció i la matrícula en el seu ...

248KB Sizes 0 Downloads 101 Views

Recommend Documents

BTX 1.pdf
A.M. Muñoz. Llengua castellana* Teide Bitácora 2. ISBN: 978-84-307-5283-6. Castellà S. Martí, J. Fortuny i altres. Ciències per al món. contemporani (CMC). Sense llibre de text. Filosofia Vicens Vives FLB Filosofia. ISBN:978-84-682-3203-4. Cata

Itineraris BTX 14-15.pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. Itineraris BTX ...

20172018 Pay Schedule.pdf
20172018 Pay Schedule.pdf. 20172018 Pay Schedule.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Main menu. Displaying 20172018 Pay Schedule.pdf. Page 1 of 1.

Calendario Escolar 20172018 bueno.pdf
hospital, había leído Cartas. También averiguó por qué las había leído. —Verá —le dijo la joven—; se nos advirtió que en las entrevistas de examen,. después de las preguntas de verdad, las técnicas, las matronas o los médicos. 1. No

Course Calendar 20172018.pdf.pdf
Today, their apostolate is exercised in Canada, The United States, Africa,. Brazil ... Experiential learning programs include Co-operative Education, OYAP and ...

Course Calendar 20172018.pdf.pdf
Coach Technician, Auto Body. Repairer, Cook, Hairstylist,. Horticulturist, and Precision. Metal Cutting trades. College. Apprenticeship. Workplace. 4. School- ...

Pla d'estudis BTX 14-15.pdf
Page 1 of 1. INSTITUT: LA SERRA POBLACIÓ: MOLLERUSSA CURS 2014-15. ORGANITZACIÓ DEL BATXILLERAT - DIÜRN. PRIMER CURS (LOE) SEGON ...

guia-talleres.pdf
Sign in. Page. 1. /. 53. Loading… Page 1 of 53. Page 1 of 53. Page 2 of 53. Page 2 of 53. Page 3 of 53. Page 3 of 53. guia-talleres.pdf. guia-talleres.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Main menu. Displaying guia-talleres.pdf. Page 1 of 53.

GUIA 5Sec.pdf
... Ramírez; José Guillermo Beltrán. Arias; Juan Ignacio Cucho Bartra. Depósito legal No xxxxxxxx. PROYECTO: FORMANDO EMPRENDEDORES DEL MAÑANA. FOSTER PARENTS PLAN INTERNACIONAL INC. Director Nacional. Ramin Shahzamani. Gerente de la Unidad de Progra

20172018 Diary Dates for Parents Staff and Govs.pdf
Nov 2, 2017 - 20172018 Diary Dates for Parents Staff and Govs.pdf. 20172018 Diary Dates for Parents Staff and Govs.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In.

2017-2018 Full elecció mat BTX-1_versio2.pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. 2017-2018 Full ...

Matriculació alumnes nous 2on BTX i CFGM 2017-2018.pdf ...
Whoops! There was a problem loading this page. Whoops! There was a problem loading this page. Whoops! There was a problem loading this page.

Dossier Informacio Alumnat BTX-2017-2018.pdf
Whoops! There was a problem previewing this document. Retrying... Download ... Dossier Informacio Alumnat BTX-2017-2018.pdf. Dossier Informacio Alumnat ...

Guia Piaui Destinos.pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Try one of the apps below to open or edit this item. Guia Piaui ...

Guia valencià.pdf
There was a problem previewing this document. Retrying... Download. Connect more apps... Guia valencià.pdf. Guia valencià.pdf. Open. Extract. Open with.

GUIA DELITOS INFORMATICOS.pdf
Sign in. Loading… Whoops! There was a problem loading more pages. Retrying... Whoops! There was a problem previewing this document. Retrying.

GUIA 8 - Octavo.pdf
Sign in. Loading… Whoops! There was a problem loading more pages. Retrying... Whoops! There was a problem previewing this document. Retrying.

Guia Acadêmico2017.pdf
Page 3 of 28. Guia Acadêmico2017.pdf. Guia Acadêmico2017.pdf. Open. Extract. Open with. Sign In. Main menu. Displaying Guia Acadêmico2017.pdf.

guia turistica amsterdam.pdf
·ARENA- ToNight. ·DANSEN BIJ JANSEN. amsterdam.viajandopor.com/. vida-nocturna/discotecas.php. Restaurants Bars i Pubs Llocs on anar a comprar:.

AMOSTRA Guia Profetico.pdf
com David Gundersen e Benjamin Galan. Traduzido por ... Av. Brasil, 34.401 – Bangu – Rio de Janeiro – RJ ... Displaying AMOSTRA Guia Profetico.pdf. Page 1 ...

Guia Taxi Driver.pdf
Harvey Keitel, Peter Boyle, Leonard Harris, Martin Scorsese, Joe Spinell. GÈNERE: Drama. PREMIS: 1976 – 4 nominacions als Oscar per millor pellícula, actor, ...

Guia Taxi Driver.pdf
MÚSICA: Bernard Herrmann. FOTOGRAFIA: Michael Chapman. INTÈRPRETS: Robert De Niro, Cybill Shepherd, Jodie Foster, Albert Brooks,. Harvey Keitel ...